tren info@adakent.edu.tr +90 (548) 829 8888
İş Olanakları
Aday ÖğrenciOnline Kayıt
tren info@adakent.edu.tr +90 (548) 829 8888
İş Olanakları
Aday ÖğrenciOnline Kayıt

Kariyer Merkezi

Yetenek Kapısı

Yerinde Uygulama Birimi

          Zorunlu Staj Formu

          Staj Rapor Dosyası

          İşyeri Eğitim Sözleşmesi

Kariyer Danışmanlığı

1. Mülakata birkaç dakika erken gidin, asla geç kalmayın. Böylece bulunduğunuz ortama alışmak ve varsa heyecanınızı kontrol altına almak için zamanınız olur, ayrıca zamanın değerini bildiğinizi ve işinizde de disiplinli olacağınızı göstermiş olursunuz.
2. Sizi özellikle bekletebilirler, sakin olun sabırsız ve agresif davranmayın.
3. Samimi bir şekilde tokalaşın ve kendinizi tanıtın.
4. Görüşme boyunca doğal olmaya özen gösterin çünkü pozisyonu kapabilmek için büründüğünüz karakter aynı zamanda işi kaybetmeniz için de ilk sebep olabilir.
5. Güçlü bir beden dili sergileyin, konuşurken göz teması kurun, sorulara abartmadan doğru cevaplar verin, bilmiyorsanız ‘bilmiyorum’ deyin. Asla yanlış bilgi vermeyin.
6. Mülakat öncesinde su, kahve gibi şeyler ikram edildiğinde nazikçe kabul edin. Çünkü ikram gelene kadar mülakat asla tam olarak başlamaz, biraz havadan sudan konuşarak mülakatçı ile samimi bir ortam kurabilirsiniz. Ayrıca uzayan görüşmelerde diliniz damağınız kuruduğunda ilk başta ikramı reddettiğiniz için pişman olabilirsiniz. Zor bir soru ile karşılaştığınız zaman da kahvenizden bir yudum alarak düşünmek için vakit kazabilirsiniz.
7. Şirket hakkında bilgi edinmeden gitmeyin, pozisyon ile ilgili bilgi toplayın ki, o işe ne derece istekli olduğunuz anlaşılsın.
8. İşin gerektirdiği yetkinliklerinizi ön plana çıkarın.
9. Giyiminize dikkat edin. Özenli bir dış görünüş kendinize önem verdiğinizi, o işe verdiğiniz değeri ve ne derece istekli olduğunuzu göstermekle kalmayıp çalışırken de işinize aynı özeni göstereceğinizi yansıtır. Ne çok resmi ne de çok rahat giyinin. Her şeyden önemlisi bakımlı görünün. Erkekler; koyu renk takım elbise uygun ayakkabı, düzgün saçlar ve tıraşlı bir yüz, düz renk gömlek uygun kravat. Bayanlar; abartıdan ve aşırılıktan uzak kıyafet, düzgün saçlar, az makyaj, sade takılar, bakımlı eller. 10. Nefesiniz güzel koksun, ter kokmadığınızdan emin olun.
11. Mümkünse kariyer danışmanınızla, güvendiğiniz bir arkadaşınız veya ailenizden biriyle mülakata gitmeden önce prova yapın, bu kaygı ve heyecanınızı kontrol altına alabilmenizi sağlayacaktır.
12. Heyecanlandığınızı hissettiğinizde birkaç saniye duraksayın derin nefes alın, her zaman aynı tempoda konuşun ne çok acele; ne de çok yavaş, kelimeleri net söyleyin.
13. Konuşurken zaman kazanmak için “eee, ıııı” vb. sesler çıkartmayın.
14. Sorulara “evet – hayır” gibi cevaplar vermek yerine açıklayıcı cevaplar verin.
15. Anlayamadığınız bir sorunun açıklamasını istemekten çekinmeyin.
16. İşe alımınız kesinleştikten sonra ücreti konuşun, gitmeden önce o pozisyonla ilgili bir araştırma yapın ki ne talep edeceğinizi az çok öğrenmiş olursunuz, net rakam yerine bir aralık belirleyin.
17. Ayrılırken görüştüğünüz kişinin kartvizitini isteyin, teşekkür edin, tokalaşıp ayrılın. Mülakat, olumsuz da olsa asla moralinizi bozmayın, bunu tecrübe olarak görün, eksik yönlerinizi keşfettiğinizi ve bunları telafi edebileceğinizi düşünün. En kısa zamanda eksik yönlerinizi kurslar ve sertifika programları ile telafi edin!
 
 
İş başvurusu yaparken en dikkat etmeniz gereken husus etkili bir özgeçmiş hazırlamaktır. Aşağıda özgeçmiş hazırlarken nelere dikkat etmeniz gerektiği hakkında bir kaç ipucu bulabilirsiniz. Ayrıca “Kariyer ve Mezunlar Ofisi” olarak özgeçmiş hazırlamanızda size yardımcı olabiliriz. ETKİLİ BİR ÖZGEÇMİŞ HAZIRLAMAK İÇİN; • Hangi alanda başvuru yapacaksanız ona uygun formatta olmalı, • İyi bir özgeçmiş mümkün olduğunca kısa ve anlaşılır olmalı, • Özgeçmişinize koyacağınız fotoğraf ciddi hatta vesikalık olmalıdır, • En fazla 2 sayfa olmalı ( Akademik özgeçmişler hariç), • Kolay okuna bilen “Times New Roman” gibi karakterler kullanılmalı ve 11 ya da 12 punto ile yazılmalısınız, • Hatalı ya da doğru olmayan bilgi içermemeli, • Yazım ve imla hataları olmamalı, • İş/Staj deneyimlerinizi ya da eğitim bilgilerinizi yazarken ters kronolojik sıra ile yazmalısınız, • Güçlü yönlerinizi ön plana çıkartmalısınız, • Vermiş olduğunuz e-mail adresiniz isim ve soy isminden oluşan ciddi bir adres olmalı, • Yeni mezun iseniz referans olarak okuldaki danışman hocanızı, tez hocanızı ya da dersinize giren hocanızı yazabilirsiniz. • Referans verdiğiniz kişileri mutlaka bilgilendirmeli ve izin almalısınız.
Buraya başlığı açıklayacak, bilgi içeren ve faydalı kısa bir açıklama yazın.

MERKEZİN VERDİĞİ HİZMETLER:

  1. Kariyer planı danışmanlığı (Randevu Sistemi),
  2. Kariyer günleri organizasyonu,
  3. Sertifika programları,
  4. Meslek tanıtımları,
  5. Eğitim ve becerilerini doğru bir biçimde tanımalarına yardımcı olmak,
  6. İş arama teknikleri,
  7. İş dünyası ile aralarındaki bağlantıyı sağlama ve sektör tanıtımı,
  8. Workshop ve seminerler düzenleyerek gerek akademik gerekse bireysel gelişime yönelik destek sağlamak,
  9. Özgeçmiş ve ön yazı hazırlama,
  10. Etkili sunum teknikleri,
  11. Mülakat teknikleri,
  12. İş ve staj başvuruları konusunda destek sağlamak,
  13. Öğrencilerimiz ve mezunlarımız ile sektörün öncü firmalarını bir araya getirmek amacıyla veri tabanı oluşturulması ve geliştirilmesini sağlamak,
  14. Mezunlarımız ve öğrencilerimizi bir araya getirmek,
  15. Mezunlarımız ile üniversitemizin iletişimini sürekli kılmak.