tren info@adakent.edu.tr +90 (548) 829 8888
İş Olanakları
Aday ÖğrenciOnline Kayıt
tren info@adakent.edu.tr +90 (548) 829 8888
İş Olanakları
Aday ÖğrenciOnline Kayıt

Yazılım Mühendisliği

Kaliteli yazılım mühendislerine oluşan yoğun talep üzerine Bilgisayar Mühendisliği çatısı altında 2008yılında kurulan yeni bir programdır. Yazılım Mühendisliği yazılım sistemlerinin mühendislik prensipleri çerçevesinde tasarımını, üretimini ve işletilmesini kapsayan bir bilim dalıdır. Yazılım Mühendisliği Programı öğrencileri, bu uygulamalı bilim dalında en güncel bilgiye ulaşma ve yoğun çalışmalar yürütebilme imkanına sahiptirler.

Genel Bilgi

Yazılım Mühendisliği Lisans Programında temel derslere ek olarak, modern toplumun gereksinimlerinden olan, geniş kapsamlı yazılımlar üretebilmek için gerekli bilgisayar yazılımı derslerine ağırlık verilmektedir. Yazılım Mühendisliği mezunları aldıkları kaliteli eğitimle üretimin her safhasında yazılım çözümleri üretebilme becerisine sahip olurlar. Bu programda mezuniyet yılındaki öğrenciler, seçtikleri teknik derslere ek olarak mezuniyet projesi hazırlamaktadırlar.

Eğitim / Öğrenim

Yazılım Mühendisliği Programının amacı, öğrencilere yazılım mühendisliği alanındaki son gelişmeleri tanıtmak ve onları ömür boyu öğrenmeye istekli olmaya hazırlamaktır. Programda verilen eğitim, kaliteli bilgisayar yazılım mühendisleri yetiştirmeye yönelik olup, öğrencilerine bilgisayar sistemleri, yazılım ve donanım konularında yeterli temel teorik bilgiye sahip olarak, bunu uygulamaya aktarabilme ve geniş çaplı yeni tasarımlar üretebilme yeteneği kazandırmayı amaçlamaktadır. Yazılım Mühendisliği Programı öğrencilerini teknolojinin temel prensiplerini, teorik olarak ve laboratuvarlarda edindikleri tecrübeyi de katarak, en iyi şekilde eğitmektedir.

Olanaklar

Bilgisayar Mühendisliği bölümü bünyesinde bulunan Yazılım Mühendisliği programında, kendini araştırmaya ve eğitime adamış seçkin, uluslararası bir akademik kadro yanında, yüksek lisans/doktora öğrencileri de asistan olarak görev yapmaktadırlar. Bilgisayar mühendisliği bölümünde teorik ve pratik bilginin dengeli bir biçimde birleştirilmesine zemin hazırlayan tam donanımlı yazılım ve donanım laboratuvarları öğrencilerin hizmetine sunulmuştur. Bunlar, üç genel kullanım bilgisayar laboratuvarı, bir bitirme projesi laboratuvarı, iki çoklu ortam laboratuvarı, iki mantıksal devre laboratuvarı, bir mikro işlemci laboratuvarı, bir devre ve elektronik laboratuvarı ve iki araştırma-geliştirme laboratuvarından oluşmaktadır.

Kariyer Olanakları

Yazılım Mühendisliği programı mezunları endüstrinin aradığı ve cömertçe ödüllendirdiği niteliklere sahiptirler Tasarlama, uygulama, sınama, konuşlandırma ve takibi gereken geniş kapsamlı karmaşık yazılım sistemlerin hayata geçirilmesinde yazılım mühendislerinin bilgi ve becerisine gereksinim vardır. Günümüz dünyasında birçok iş geniş kapsamlı yazılım sistemlerine bağlı olduğu için kaliteli yazılım mühendislerine olan talebin artacağı aşikardır. Mezunlar bankalarda, büyük şirketlerin bilgi teknolojileri bölümlerinde, kamuda ve üniversitelerde çalışma imkanına sahiptirler.