📣TÜRKİYE CUMHURİYETİNDEN GELECEK ÖĞRENCİLERİN YAPMASI GEREKENLER📣

TÜRKİYE CUMHURİYETİNDEN GELECEK ÖĞRENCİLERİN YAPMASI GEREKENLER:
1)06.09.2021 tarihinden itibaren ülkemize hava-deniz yolları ve ada dışından gelip kara sınır kapılarını kullanarak giriş yapacak kişiler, ülke giriş kriterleri göz önünde bulundurularak (yolculuk öncesi son 72 saat negatif PCR test sonucu) yolculuk öncesi adapass.gov.ct.tr adresinden yolcu formunu dolduracak ve alınacak QR kodu ile adaya giriş yapacaklardır. Bu siteye eklenmeyen ve QR kodu almayan kişiler ülkemize giriş yapamayacaktır.

Bu bağlamda; KKTC’ye giriş yapacak olan TC vatandaşı öğrencilerin https://adapass.gov.ct.tr/

adresine girip yolculuk öncesi “HEALTHPASS” yolcu formunu doldurmaları gerekecektir.

2)Türkiye’den gelecek olan öğrenciler için giriş kriterleri aşağıdaki şekilde olacaktır:
TURUNCU ülke kodu;
AŞILI veya HASTALIĞI GEÇİRMİŞ;
Yolculuk öncesi son 72 saat negatif PCR sonucu
Karantinasız giriş
AŞISIZ;
Yolculuk öncesi son 72 saat negatif PCR sonucu
5 gün karantina
3)Karantinada kalacak olan öğrenciler KKTC’ye gelmeden önce kalacakları yurtlarda rezervasyon yaparak veya geçerli bir ikamet adresi ibraz ederek ülkeye giriş yapabileceklerdir.
Karantina adresi ibraz edemeyecek öğrencilerin merkezi karantina ücretleri kendilerine ait olacaktır. Gerek bileklik uygulaması yoluyla ev karantinası ve gerekse otel karantinası ücretlerinin ödendiğine ilişkin belgeyi ibraz etmeyenlerin uçağa alınmaması uygun görülmüştür.
Karantinada kalacak olana öğrencilerin “GÜVENDE KAL” uygulamasını kullanmaları gerekecektir. “GÜVENDE KAL” uygulaması Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelecek ve Covid-19 sebebi ile karantinaya girmesi gereken kişilerin bu süreci belirlenen lokasyonlarda geçirmesini sağlayan uygulamadır. “GÜVENDE KAL” uygulaması ile ilgili neler yapılması gerektiği bilgisine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.
Karantina sürelerini geçirmek amacıyla taahhüt eden öğrenciler, taahhüt ettikleri ikamet adreslerine ya kendi araçları ile yalnız veya bir şoför eşliğinde ya da Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen toplu taşıma, taksi, turistik minibüs izinli araçlar ile gideceklerdir.

Ercan Havaalanında taksi ile ulaşım hakkında https://www.ercanhavalimani.com/yolcu…/kibris-taksi

adresinden bilgi alabilirsiniz.

Karantina süresince yiyecek ve içecek öğrencinin kendisi tarafından karşılanacaktır.
Her üniversitenin kendi ne ait karantina merkezi olup, üniversite içerisinde uygulanacak güvenlik kuralları Üniversite yönetimince belirlenecektir.