tren info@adakent.edu.tr +90 (548) 829 8888
İş Olanakları
Aday ÖğrenciOnline Kayıt
tren info@adakent.edu.tr +90 (548) 829 8888
İş Olanakları
Aday ÖğrenciOnline Kayıt

Kütüphane Tari̇hi̇

Kütüphane Tarihi

Ada Kent Üniversitesi Kütüphanesi, 2016   yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Mağusa ilçesinde Ada KENT Üniversitesi kampüsü içerisinde kurulup, faaliyete başlamıştır.

Binanın 3. Katında 750 m²lik bir  alanda,   ulusal ve uluslararası platformda en iyi şekilde hizmet vermeyi amaçlamaktadır.  120 kişilik çalışma masasıyla,  804  adet açık raf  isteminde 10.200 adet basılı kitap sayısına sahip olup, 30.000’den fazla elektronik dergi ve kitap , 5 bireysel grup çalışma odası, 40 kişilik kullanıcı emanet dolabı ile dünya standartlarında bir kültür ve bilgi erişim merkezidir. Yine Kütüphane katında  kullanıcıların özgür yaşam alanı olarak kullanabilecekleri  190 m²lik bir teras alanı da bulunmaktadır.

Ayrıca, bilgisayarlara da sahip olan kütüphanemiz,  kablosuz (WİFİ) internet, duvar prizleri, özel dinlenme alanları ile en iyi şekilde hizmet vermeyi amaçlamaktadır.

Eğitim hizmeti anlamında, uzman profesyonel kütüphaneci yönetimi ile ödünç alma-verme, basılı ve elektronik kaynak kullanımı, kullanıcı eğitim hizmeti, Başvuru ve Enformasyon Hizmeti, Kütüphanelerarası iş birliği hizmeti, araştırma araçlarına yönlendirme hizmeti, Kütüphane Otomasyon Sistemi hizmeti, üniversitemizin ihtiyaçları göre  basılı ve elektronik bilgi kaynaklarını sağlama hizmeti, raf ve fotokopi hizmeti vermektedir.. Kütüphane hizmetimizden tüm öğrenci ve misafirlerimiz ücretsiz olarak yararlanmaktadır.

2018 Haziran ayında Üniversitemizin Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) onayını almasının ardından kütüphanemiz, Elektrik Kaynaklar Ulusal Akademik Lisansı (EKUAL) hizmetlerinden yararlanmaya başlamış ve kullanıcılar için kapsamlı bir araştırma ortamı sağlamıştır.

AKÜ Kütüphanesi’nde, Kütüphanecilik bilimine ve Uluslararası standartlara uygun olarak;   AACR2 (Anglo-American Cataloging Rules) kataloglama kuralları ile LC (Library of Congress) sınıflama sistemi uygulanmaktadır.
Kütüphanemizde Web tabanlı otomasyon sistemlerinden biri olan KOHA programı kullanılmakta olup, kullanıcılarımız kütüphane kaynaklarının bibliyografik künyelerine web sayfamız içinde katalog tarama sayfasından ulaşabilmektedirler.

Raf düzeni,  bu sınıflama sistemine göre açık raf sistemidir. Verilen bu hizmetlerde  AKÜ Kütüphanesi, kullanıcılarına  kolaylıkla aradıkları yayınlara ulaşabilmeleri  amaçlamaktadır.